Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Havenlaan: een communautair probleem?

Posted on | augustus 15, 2011 | 1 Comment

Vlaamse leeuw Coq wallon

Het debat over hoe de Havenlaan heraangelegd dient te worden mag niet aangegrepen worden om de verschillende gemeenschappen tegen elkaar op te zetten. We dienen te begrijpen dat het hier om een ideologische kloof gaat en niet om een communautaire. Willen we verder doen met de ‘bruxellisation’, de betonnering van onze stad zoals we dat kennen uit het verleden of kiezen we daarentegen voor creatievere en duurzamere oplossingen waarbij verspilling van energie en grondstoffen zoveel mogelijk wordt vermeden, waarbij er niet meer botweg wordt afgebroken en ons erfgoed verkwanseld wordt?

Onze actie is niet tegen de persoon van Brigitte Grouwels gericht: deze actie is een oproep om een achterhaald project te herbekijken. Nederlandstaligen als Franstaligen verzetten zich samen tegen dit project: dat brengt een sprankeltje hoop in deze tijden van communautaire onrust, nietwaar?

Comments

One Response to “Havenlaan: een communautair probleem?”

  1. claude biernaux
    augustus 16th, 2011 @ 12:08

    Même sila ministre affiche un profond mépris pour notre patrimoine et si elle semble considérer comme politiquement avantageux d’apparaître comme la “dame de fer” locale, l’essentiel du débat est en effet fondamentalement ailleurs. Communautariser la question serait, sans mauvais jeu de mots,offrir un vrai boulevard à la ministre qui aurait beau jeu de se présenter en martyre de la cause flamande à Bruxelles.

Leave a Reply

*