Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Huytebroeck: ‘Stel werken Havenlaan uit’ (Brusselnieuws)

Posted on | juli 20, 2011 | No Comments

Brussels minister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) vraagt dat de geplande werken aan de Havenlaan uitgesteld worden. Ze vindt dat er een evaluatie van de plannen nodig is. Minister Brigitte Grouwels (CD&V) benadrukt dat de werken doorgaan zoals gepland.

De geplande werken zorgen al langer voor controverse. Bewonersverenigingen maken zich zorgen over een mogelijke stadsautostrade en verzetten zich tegen het kappen van de platanen die de laan omzomen.

Minister Huytebroeck vraagt nu dat de Brusselse regering de werken herbekijkt. Volgens haar is de situatie veranderd sinds de oorspronkelijke beslissing viel. Ze wijst onder meer op het afvoeren van het logistiek centrum BILC. Het prijskaartje van 12 miljoen euro is haar ook een doorn in het oog.

Minister Grouwels benadrukt dat de werken gewoon doorgaan, op de ministerraad van woensdag kwam een uitstel niet aan de orde. “Ook mevrouw Huytebroeck heeft in 2009 de werken mee goedgekeurd,” zegt de woordvoerder van Grouwels aan brusselnieuws.be. “Met haar standpunt maakt ze nu dus een bocht van 180 graden. De Ecolo-Minister probeert goedkoop wat populariteit te scoren bij een bepaalde groene achterban. Dit gebeurt ook nog eens lange tijd, nadat de werken reeds gegund en aanbesteed zijn. Trouwens, zelfs zonder het BILC vervult de Havenlaan een belangrijke logistieke functie voor de haven. Maar minister Grouwels neemt ook maatregelen om een stadsautostrade te voorkomen.”

artikel uit Brusselnieuws 20/07/2011

 

De kans dat de werken uitgesteld worden is zeer klein. Normaal gaan die van start in de loop van augustus, wanneer de Brusselse ministers vakantie nemen.

Comments

Leave a Reply

*