Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Nachtwake

Posted on | september 5, 2011 | 2 Comments

Nachtwake

Opdat de Brusselse regering de kans niet zou krijgen om bij nacht de platanen te vellen terwijl alle burgers  slapen wordt er een nachtwake georganiseerd (vanaf 18u). Er zal gekampeerd en gepatrouilleerd worden op de Havenlaan. Vanaf het moment dat  duidelijk wordt dat de boomkap een aanvang gaat nemen zal er een systeem in werking worden gesteld, via sms, waarop enkele honderden sympathisanten in korte tijd op de hoogte worden gebracht van de kap.

De sympathisanten begeven zich zo snel mogelijk naar de Havenlaan en zullen zich op geweldloze doch vastberaden manier aan elkaar vastklampen en een menselijke ketting rond de bomen vormen. Er zullen verantwoordelijken ter plaatse zijn die instructies kunnen geven. We blijven onze acties voortzetten tot de Brusselse regering bereid is een eerlijk debat aan te gaan, en ons alternatief voorstel te confronteren met het huidige voorstel van heraanleg.

Dit debat reikt verder dan de Havenlaan alleen. Dit is een debat over participatieve democratie (collectieve intelligentie) en een visie op een duurzame, toekomstgerichte ontwikkeling van de stad. We willen een halt toeroepen aan de nieuwe golf van de “bruxellisering”!

Indien u op de hoogte wil gehouden worden via sms van de komst van de kettingzagen, stuur ons dan uw gegevens door op volgend adres info@avenueduport.be Uw gegevens zullen enkel gebruikt worden in het kader van de acties rond de Havenlaan.

Comments

2 Responses to “Nachtwake”

  1. Hendrix
    september 5th, 2011 @ 19:34

    Alors qu’un particulier qui fait abattre un arbre dans sa propriété sans autorisation préalable , serait gravement pénalisé, 300 platanes longeant une rue d’un passé historique, seraient abattus en silence. Comment admettre ce massacre de grande envergure à notre époque où tout le monde se mobilise pour sauvegarder la nature?

  2. JohnnyCaramello
    september 5th, 2011 @ 22:53

Leave a Reply

*