Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Stadsboom #2: gebruiksaanwijzing

Posted on | augustus 31, 2012 | No Comments

Het komt erop aan de grûûte Kettingzoeg voor 17.00 u te vloeren. Anders wacht ons verschrikkelijk ongeluk.

De grûûte Kettingzoeg wordt gehanteerd door de Bûûmekapper. Hij vertegenwoordigt de Dood. Vroeger stelde men de dood voor met een zeis, maar hij is nu wat moderner. Maar op zichzelf betekent hij niets, die bûûmekapper …

De echte schuldige, dat is de Dikkenek. Dat is de technocraat, de apparatsjik, de neoliberaal. Hij luistert niet en hij ziet ook niet, vooral niet wat evident is. En vooral, hij deinst nergens voor terug. Hij weet altijd alles beter dan anderen. Hij werkt in de schaduw. Hij is degene die de bevelen geeft. Door zijn schuld is die Bûûmekapper aan het werk. Hij heeft die laten komen. De Dikkenek is de Boze geest van de Bûûmekapper. En dit jaar heeft de geniepigerd hem ook nog een pikhouweel in de handen gestopt om daarmee de wortels van de platanen te lijf te gaan…!

Dan, om de fatsoensnormen te verdedigen, moesten de Bûûmredders in beweging komen. Dat zijn doodgewone mensen, niet bijzonder groot of mooi, maar zij hebben wel een hart. Zij verpersoonlijken het goede.
Zij verdedigen zich met dikke kasseien, waarop het blad van de grûûte Kettingzoeg bot wordt.

En dan hebben we Manneken Pis. Die moeten we niet meer voorstellen. Hij is de ziel van Brussel. Hij is het die kracht geeft. Zijn pis (geuzebier) geneest de wonden.

Voor elke boom staat ook zijn adoptieouder. Dat zijn de verantwoordelijke ouders die beschikken over beschermende krachten. Ze zijn te herkennen aan hun witte armband met daarop het nummer van hun boom. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze elk hun eigen boom langs de bedreigde Havenlaan versierd. Zij staan in voor een goed onthaal en zorgen als goede huisvaders voor het verwijderen van ongenode gasten.

En daar overal omheen staan wij, de deelnemers. Wij zijn de Keezers (kiezers) die onze stem uitbrengen in de Keesbus. In Alice in Wonderland is elke dag een niet-verjaar-dag. Bij ons is het elke dag een niet-kies-dag.
Voor één dag kiezer, voor altijd burgers!
Door het gewicht van de stemmen in de Keesbus verliest de Bûûmekapper zijn kracht. Op de kritieke momenten roepen we steeds harder NEÏE!
We versieren onze kleding met spullen die getuigen van onze gehechtheid aan de natuur: bloemen, klimop, takjes groen…

Ouders, kinderen en vrienden, we komen allemaal samen voor dit vrolijk feest, waarop we de eerste verjaardag vieren van de bevrijding van de platanen, in extremis gered op 5 september 2011. En om te tonen dat we fel gekant zijn tegen de geniepige aanval op hun wortels, die de administratie in petto heeft voor deze herfst.

Afspraak: Havenlaan, hoek Saincteletteplein.

 Daarna: “Spaanse herberg”. Iedereen brengt iets mee om te drinken en te knabbelen en een glas of een beker en een bordje en we delen alles samen.

Comments

Leave a Reply

*