Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Laatste ontwikkelingen

Posted on | september 6, 2011 | 2 Comments

Het hele Havenlaandossier is momenteel in een stroomversnelling terecht gekomen. We zullen trachten u op onze website op de hoogte te brengen van de recente gebeurtenissen.

Maandagnamiddag (05/09/2011) is de Procureur des Konings naar de Havenlaan gekomen omdat er onregelmatigheden zouden zijn met de bouwvergunning. We weten niet of hij de werf vandaag zal verzegelen: we houden u op de hoogte vanaf het moment dat hierover duidelijkheid bestaat.

Maandagavond (05/09/2011) is de Brusselse gemeenteraad samengekomen waar gemeenteraadslid Zoubida Jellab een interpellatie over de Havenlaan heeft gedaan. De burgemeester heeft in overeenstemming met zijn college beslist geen toestemming te verlenen voor de kap van de platanen. Dit betekent dat er momenteel geen nachtwake meer nodig is: dus geen tentenkamp, geen nachtelijke patrouilles. We dienen echter waakzaam te blijven.

Dinsdag (06/09/2011) : Minister Grouwels kondigt aan dat ze wil doorgaan met haar project, en dat ze zo snel mogelijk conclusies verwacht van het gerecht. Later op de dag communiceren de beide groene Brusselse partijen Ecolo en Groen! hun intentie om gezamelijk een herziening van het project voor de heraanleg te vragen op de eerstvolgende ministerraad. Minister-President Charles Picqué onderstreept vooral het belang om de kalmte in de regering te bewaren.

Woensdag (07/09/2011) : De ministerraad beraadt zich over het voorstel van Ecolo en Groen! om het project voor de heraanleg te faseren, en voorlopig prioriteit te verlenen aan kleinere ingrepen voor voetgangers en fietsers. De tijd dat de werf stilligt willen de groenen gebruiken om de gecontesteerde elementen van het project te herzien. Minister Grouwels blokt dit initiatief af. De conclusie van de vergadering is dat de regering beslist om een speciale commissie op te richten die gelast is met het onderzoeken van het impact van het stilliggen van de werf. Wordt vervolgd…

 

Voorlopig geen dagelijkse bijeenkomst meer op de Becokaai

Gezien het stilleggen van de werf is het op dit moment niet nodig om elke avond samen te komen op de Becokaai. We houden u op de hoogte van de volgende acties. U kan ons steeds contacteren op info@havenlaan.be voor suggesties.

Comments

2 Responses to “Laatste ontwikkelingen”

 1. jdegreef
  september 8th, 2011 @ 01:09

  Il a été décidé ce soir de ne plus organiser de permanence quotidienne tant qu’il n’y a rien de nouveau (mettre le site à jour). Rendez-vous le 18 septembre, même endroit, infos à suivre.

 2. Marc CRAM
  september 13th, 2011 @ 03:42

  “Auprès de mon arbre, je vivais heureux
  j’aurais jamais du le quitter des yeux
  G.B. (Grouwels bris-gîtes)

Leave a Reply

*