Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Hoop voor de Havenlaan!

Posted on | augustus 18, 2011 | No Comments

een vers nieuwtje van de website van Skynet:

Technici van de kabinetten van Brussels minister-president Charles Picqué (PS) en zijn minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) hebben donderdag vergaderd over de heraanleg van de Havenlaan. Ze zullen bekijken of er mogelijkheden zijn om tegemoet te komen aan de eisen van de buurtbewoners, die tegen de kap van 300 platanen zijn en de asfaltering van het wegdek. Van zodra het nieuwe politieke jaar begint, zal de Brusselse regering zich over het dossier buigen. Tegen die tijd moet ze over de resultaten beschikken van het werk van de technici. De heraanleg van de Havenlaan zorgt al maanden voor onenigheid tussen Grouwels, die de honderden bomen wil kappen en de kasseien wil asfalteren om “een kwalitatief hoogstaande laan te maken voor zowel personenwagens als vrachtvervoer”, en de buurtverenigingen, die bomen en kasseien willen behouden en een alternatief plan hebben voorgesteld. In juli liet Grouwels weten dat de regering niet terug zou komen op haar beslissing om de werken in augustus te laten beginnen. Niettemin werd de start van de werken uitgesteld en worden alternatieven nu dus toch tegen het licht gehouden. De Brusselse regering is verdeeld over het project. Grouwels is voor de geplande heraanleg, Picqué heeft wel oren naar een wijziging van de plannen, Ecolo-minister Evelyne Huytebroeck is dan weer helemaal gewonnen voor de argumenten van de buurtbewoners.

Comments

Leave a Reply

*