Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Tervurenlaan

Posted on | augustus 22, 2011 | 2 Comments

L'avenue de Tervueren avant les travaux de réaménagement.Mevrouw Grouwels heeft meerdere keren verklaard dat nu de werken aan de Tervurenlaan klaar zijn, de bewoners tevreden zijn dat de kastanjelaren verwijderd zijn. Klopt dit wel?

Nee, dat klopt niet.

 

Mevrouw Grouwels moet uitkijken met wat ze zegt, want niemand kan zomaar in naam van de bevolking of van de bewonerscomités spreken.
Kan mevrouw Grouwels aan het brussels parlement een document voorleggen waaruit blijkt dat wat zij de bewoners van de Tervurenlaan in de mond wil leggen klopt? Nee, zulk een document is er niet.
De kastanjelaars aan de Tervurenlaan hadden nog jaren gevrijwaard kunnen blijven als de politieke wil daarvoor aanwezig was geweest. Het risico had geminimaliseerd kunnen worden door preventief te snoeien.
Maar deze politieke wil is er niet. Daarom hebben de bewoners beslist om de kap van de bomen zo goed als kon te omkaderen. Het is momenteel nog te vroeg om van een succes of een mislukking te spreken. Ondanks de aanzienlijke middelen die zijn ingezet is het nog 3-4 jaar wachten om te zien of de nieuwe bomen hun overplanting zullen overleven.
De gezondheidsstaat van de kastanjelaars en platanen aan de Tervurenlaan is niet vergelijkbaar met deze van de bomen aan Churchill of elders.
Elk park is verschillend en heeft zijn eigenheden. Elk park is in verschillende mate aangetast door ziekten. De bomen aan de Tervurenlaan waren in slechte staat, maar in andere parken lijken de kastanjelaars in betere staat te verkeren, en kunnen ze minstens nog 5-10 jaar mee, als het niet langer is.
Het Comité Tervuren steunt het Comité van de Havenlaan.
Onze bomen zijn geen stadsmeubilair dat men zomaar mag vervangen volgens de grillen van onze politici en onze urbanisten.

Het Comité Tervueren
Philippe Elsen

comite.tervueren@gmail.com

De Tervurenlaan vóór ze werd heraangelegd.

De Tervurenlaan vóór ze werd heraangelegd.

Comments

2 Responses to “Tervurenlaan”

 1. Daniel
  augustus 22nd, 2011 @ 11:19

  Madame Grouwels hait Bruxelles et les Bruxellois.
  On se demande qui a permis à cette femme de devenir une décideuse à Bruxelles.

 2. chevalier marie-christine
  augustus 29th, 2011 @ 00:54

  Madame Grouwels
  Il n’a rien de très Catholique dans ses agissements,d’autant plus que nous voyons des affiches (Bruxelles ville Verte)est-il vert le paysage avec des arbres massacrés,comment laisse l’avenir de nos plans verts à cette Madame Grouwels qui avec son abus de pouvoir ne décide rien de bon de plus quand elle aura finit son mandat,elle nous laissera avec son triste décor ,car les arbres sont le poumon de la ville qui déjà si polluée !!!

Leave a Reply

*