Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Havenlaan: herstel de trottoirs voor voetgangers en fietsers NU!

Posted on | oktober 29, 2011 | 1 Comment

APKP (Actie, Patrimonium, Kasseien & Platanen), ARAU, BRAL (Brusselse Raad voor het Leefmilieu), BruxellesFabriek, wijkcomité Maria-Christina Koningin Stefania, Havenwijkcomité, Fietsersbond, GRACQ (Groupe de Recherche et d’Action des Cyclistes Quotidiens), IEB (Inter-Environnement Bruxelles), le groupe local de Bruxelles du mouvement politique des Objecteurs de Croissance, NoMo (Anders mobiel) en PlaceOvélo! vragen:

Havenlaan : herstel de trottoirs voor voetgangers en fietsers NU !

Nu de ‘Havenlaansaga’ afgelopen is, en ondanks verschillende meningen over de precieze definitieve heraanleg, vragen bovenstaande organisaties dat het Gewest de bermen langs de rijweg snel herstelt, zodat ze gebruikt kunnen worden door fietsers en voetgangers.

Wij vragen op zeer korte termijn een tijdelijk fiets- en voetpad op de bermen langs beide kanten van de laan. Dit is zeker niet ideaal, maar  zulk een voorlopige aanleg is toegestaan door het arrest van 13 november 2008 dat de handelingen en werken bepaald die vrijgesteld zijn van een bouwvergunning voor een maximale duur van 2 jaar. Deze fiets-/voetpaden kunnen op enkele maanden tijd gerealiseerd worden.

Tegelijkertijd nodigen wij de Brusselse regering uit om in overleg een evenwichtige en definitieve heraanleg uit te werken.

Comments

One Response to “Havenlaan: herstel de trottoirs voor voetgangers en fietsers NU!”

 1. Ludo
  december 20th, 2011 @ 22:52

  Geachte,

  Weet u wanneer er eindelijk eens deftige fietspaden in de Havenlaan komen ?
  Platanen, essen, wilgen, berken, … maakt mij dit persoonlijk niet veel uit welke boomsoort er langs de havenlaan staan. Een veilig en comfortabel fietspad is alles wat ik wens voor 2012.

  Een fietser die regelmatig de allerslechtse -vol putten en onregelmatig gelegde kasseien – straat van Brussel doorrijdt met zijn fiets.

Leave a Reply

*