Havenlaan

300 platanen op het nippertje gered, 1.500.000 kasseien dreigen te verdwijnen

Storende vragen

Posted on | december 15, 2012 | No Comments

Het project om de Havenlaan af te breken en te vervangen heeft ons verbijsterd. Hoe is zo’n onzalig plan ooit tot stand kunnen komen? Welke denkpatronen zitten erachter? Uit wat voor maatschappij komt zoiets voort? Een poging tot uitleg.

1. Is mobiliteit een doel op zich?

lees verder

2. Zou ‘Mobiel Brussel’ niet mee moeten met zijn tijd? Waarom heet het niet ‘Bereikbaar Brussel’?

lees verder

3. Waarom moet alles weg als je het kunt onderhouden?

lees verder

Beluister het geluidsfragment (FR)

4. Waarom mogen er eigenlijk geen grote bomen in de stad?

lees verder

Beluister het geluidsfragment (FR)

Beluister het geluidsfragment (FR)

5. Democratie is meer dan alleen verkiezingen

lees verder

6. Ons erfgoed, onze wortels

Renoveren in plaats van afbreken is een morele eis. Onze wegen en onze gebouwen hebben we immers te danken aan het zweet van hen die ons zijn voorgegaan.  Het vormt de neerslag van hun talent, hun cultuur, hun kunde, hun lijden en hun trots.  Renoveren is een daad van respect, een daad van beschaving. Het is een vorm van erkenning waarmee we die mensen die ons zijn voorgegaan recht doen (René Schoonbrodt, medeoprichter van Atelier de recherche et d’action urbaines (ARAU) en oprichter van Inter-Environnement Bruxelles).

7. Technocraten zijn geen democraten

lees verder

Comments

Leave a Reply

*